Door: Linda Woudstra

Voorkom vakantiestress

Nieuws / 15 juni 2011 / Linda Woudstra

Je kent het wel. Op het werk wordt het, naarmate je naar de oh zo verdiende vakantie toeleeft, steeds drukker. Je wil naar ‘een einde’ toewerken. Maar hee, er komt steeds weer wat werk bij…..


De kinderen verlangen naar vakantie. Je gunt het ze zo! Nog even helpen bij de musical. Het zomerfeest. Hapjes. Een extra luizencontrole. De privé wensen dan maar even uitstellen. Nog éven… en dan wordt het rustiger en ga je even rustig zitten om de vakantie ‘gezellig’ voor te bereiden.


De realiteit neemt het over. De trein dendert voort en het beginnen aan voorbereidingen, laat staan het ervaren van voorpret, is ver te zoeken.


Het resultaat: met je tong op je schoenen constateer je dat alles op het laatste moment (en op jou…) neerkomt. Nee, niet wéér!!!!Het kan anders. Maar hoe?Vertrek:
De ene reis is de andere niet dus voorbereidingen verschillen. Ook mensen en wensen verschillen. Voor de één is vertrekken met voldoende valuta en een gezellige koffer vol fladderjurkjes voldoende. Een ander vertrekt pas prettig als ook andere zaken zijn afgerond en geregeld.

 

Zaken afgerond?
Wellicht had je jezelf voor dit jaar nog wat ‘persoonlijke doelen’ gesteld. Hoe staat het daarmee? Als de vakantie voorbij is, blijven er nog maar vier zielige maandjes over van dit ‘nieuwe’ jaar. Oeps!

 

Thuiskomen:
En dan is daar de thuiskomst! Voor de één geen probleem om in een gang vol post te stappen, het huis in staat van (een haastig) vertrek aan te treffen. Of ben je op dat moment doorgaans je héérlijke vakantiegevoel alweer kwijt?

 

Samengevat: organiseer vertrek een aankomst!

Voorbereid op vakantie = uitgerust op vakantie!
De zomergarderobe op orde = een stuk makkelijker inpakken!

De garage opgeruimd = kampeerspullen passen er bij thuiskomst weer in!

De tuin geen oerwoud = bij thuiskomst buiten de lange tafel vullen met hapjes, kaarsjes en karafjes rosé!

 

Omdat dat zo zonde is heb ik als professional organizer, speciaal voor hardwerkende vrouwen, de volgende zomeractie bedacht.

 

Voor de maanden juni, juli en augustus drie uur professional organizen voor een zomerprijsje (kijk voor meer informatie op mijn website). Een zonnig buitenkansje misschien voor jezelf, of als kadootje voor een ander die je graag een fijne vakantie toewenst.


Bon voyage!Suzanne Hille, Professional organizer in Amsterdam en omstreken


http://www.shilleprofessionalorganizer.nl/

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *