Door: de redactie

Au Pair of oppas aan huis?

over Regeltante / 4 april 2016 / de redactie

Als je een tuinhuis hebt of een grote zolder waar behalve een extra kamer ook ruimte is voor een badkamer, lijkt een Au Pair de ideale oplossing.
Er is immers altijd iemand thuis en je hoeft dus niet elke minuut te plannen. Nadeel is echter het verlies aan privacy. Eén van onze kandidaten Corrie biedt haar klanten al 12 jaar beide mogelijkheden.

Mocht u nog op zoek zijn naar een ervaren inwonende Au Pair maak dan kennis met Corrie:

Ik werk al meer dan 12 jaar als nanny zowel inwonend als uitwonend. Ik doe dit werk met heel veel plezier. Het is voor mij dan ook geen probleem om mijn huis voor een aantal dagen te verlaten en bij een gezin te verblijven en te doen wat ik het aller leukst vind.

Het zorgen voor kinderen in alle leeftijden en daarnaast vind ik net zo leuk om de boodschappen te doen, eten te koken, wassen en strijken en andere licht huishoudelijke werkzaamheden te doen. Ik hou veel van dieren, het is voor mij geen probleem om de hond uit te laten of de kattebak te verschonen.  Natuurlijk hou ik van kinderen en ben daar erg lief voor, geduldig en zorgzaam. Ik ga met ze naar de zwemles, ga kijken als er een wedstrijd is bv met Judo. Vind het leuk om betrokken te zijn. Ik probeer probleempjes op te lossen met humor.

Eén van de leuke ervaringen die ik daarmee heb gehad, was bij een gezin in Brussel. Het gezin was onlangs gescheiden en de kinderen waren de ene week bij mama en de
andere week bij papa. Dat was voor de kinderen een hele nieuwe situatie en ook best moeilijk. Als ik ze op maandag van de bus ging halen moesten ze weer wennen om bij hun
moeder te zijn, omdat het bij papa ook heel erg leuk was geweest. Ze zagen mij eerst niet staan en negeerde mij volkomen. Tot op een dag we te vroeg bij de bushalte waren en ik tegen de jongens van 6 en 8 jaar zei: Nou jongens we zijn te vroeg, weet je wat, ik ga ff voor doen hoe jullie uit de bus komen als ik jullie kom op halen.

Ik ging in het schemer s’ochtends om half 8 midden op straat staan en deed precies na hoe hun reactie was als ze uit bus kwamen en ik daar stond om hun op
te halen én de reactie als papa daar zou hebben gestaan. Ik deed dat allemaal heel overdreven en de jongens moesten er heel erg om lachen, vroegen zelfs of ik het nog een keer voor wilde doen. Eindelijk had ik het voor mekaar, we waren vriendjes. Dit vind ik een van de mooiste ervaringen die ik heb mee gemaakt.

Ook door de ouders ben ik altijd heel erg gewaardeerd, heb zelfs van een van de gezinnen een goede ketting met briljantje gekregen. Ik vind het een voorrecht om voor kinderen van andere te mogen zorgen. Doe dat dan ook het liefst bij gezinnen waarvan beide ouders een drukke baan hebben.
Dan voel ik mij het meest op mijn plek. Zorgen dat alles door gaat en gezellig is terwijl de ouders aan het werk zijn. Ik hoop dan ook dit werk nog lang te blijven doen!

Corrie.

Klik hier voor ons au pair aanbod in heel Nederland

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *