Door: de redactie

Hulp bij nood nodig?

over Regeltante / 15 oktober 2013 / de redactie

Als je er over denkt om Regeltante in te schakelen voor een noodsituatie vraag je je misschien af wat is nou precies nood en wat niet? Eigenlijk is daar geen regel voor, wij vinden dat u als klant mag bepalen wat voor u een urgente hulpvraag is en wat niet.

Kijk maar eens naar de vraag van deze klant uit Den Haag:

Ik zag dat jullie ook met noodoppas werken. Misschien kan je nog mijn geval herinneren.
Mijn dochter is 16 en is verstandelijk gehandicapt.
Vandaag is het de 3e keer dat ik wegens het weer niet naar mijn werk kon gaan.
In december 2012 reden de schoolbussen niet (ofschoon het toen wel meeviel met de sneeuw) Dus moest ik met Kiara thuis blijven. Vorige week bleef de naschoolse opvang dicht van wegen het weer. Toen reden de bussen wel. Dus Kiara was wel naar school. Maar ik moest eerder van mijn werk om haar op te vangen. Vandaag rijden de schoolbussen niet. Dus zit ik weer thuis.

Ik ben bezig met het zoeken naar een oplossing. Ik werk helemaal in Amsterdam.
Denkt u dat ik een noodoppas via uw kantoor kan vinden voor als zo’n vervelende situatie zich nogmaals voordoet?

Voor nood: het SPOED pakket
Speciaal voor dit soort gevallen hebben wij het SPOED pakket ontwikkelt. Wij mailen dan de hulpvraag in een spoedmailing naar alle kandidaten in de regio, maar veel belangrijker; wij helpen de klant met het formuleren van de hulpvraag. Dit is misschien wel het allerbelangrijkste voor een snelle invulling van een hulpvraag !

Bovenstaande situatie beschrijving hebben wij na telefonisch overleg met de klant geformuleerd tot de volgende hulpvraag :

NSO oppas voor verstandelijk gehandicapt meisje!
Vanwege de tijdelijke afwezigheid van de vaste oppas van 8 oktober t/m 2 november zijn wij op zoek naar een vervangende oplossing. Het gaat om een verstandelijk gehandicapt meisje van 16 jaar, ze heet Kiara. Ze gaat overdag naar het bijzonder onderwijs en daarna naar de BSO. Elke dag wordt ze rond 17.00 thuis gebracht. Moeder werkt in Amsterdam en is rond 19.00 thuis. Moeder reist met de trein is dus meestal op dezelfde tijd thuis, tenzij er echt treinen uitvallen. We zoeken een oppas die liefst op alle 4 de middagen kan invallen.
Uw werkzaamheden:
Als Kiara rond 17.00 uur thuis komt heeft ze al gegeten op de BSO. U hoeft niet te koken, maar misschien heeft ze nog wel zin in een boterhammetje later op de avond. U vangt haar op, zet thee, maakt het gezellig. Ze houdt ervan om te kleuren, verhalen te lezen en is meestal heel gezellig. Ze spreekt in woordjes, zinnen maken is voor haar moeilijk. Maar Kiara kan de meeste dingen wel zelf, zoals aankleden, naar het toilet gaan, maar toezicht is nodig. U bent in de uren tot moeder thuis is lekker met haar bezig en weet een positieve en goede sfeer te creëren.
Wie we zoeken?
U bent vrolijk, geduldig en bent liefst op alle 4 middagen beschikbaar. Als u slechts deels beschikbaar bent geef dit dan duidelijk in uw motivatie als u solliciteert! U heeft geen specifieke opleiding nodig, maar het is wel prettig als u al enige ervaring hebt met de zorg voor kinderen met een beperking. Leeftijd? Liefst een jonge, spontane, lieve meid, maar bent u ouder ook geen bezwaar!

Na het verzenden van een spoedmailing kwamen er maar liefst 22 serieuze reacties van kandidaten! Binnen enkele dagen kon dit probleem van de klant dan ook worden opgelost.

Heeft u ook een speciaal verzoek?
Neem dan gerust contact op om uw situatie te bespreken u krijgt altijd van ons een vrijblijvend advies.

Wilt u direct een Spoed opdracht plaatsen? Klik dan hier

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *