huishoudelijke hulp is belangrijk

Hulp nodig voor huishoudelijke hulp?

Nieuws / 7 april 2015 / de redactie

Dat de wereld rond de huishoudelijke hulp in beweging is, blijkt wel uit het grote aantal nieuwe inschrijvingen en zoekvragen die wij bij Regeltante voorbij zien komen. Nu de huishoudelijke hulp in veel gevallen niet meer wordt vergoed, zijn mensen die jaren als vaste kracht werkten in de huishoudelijke dienstverlening nu op zoek naar nieuwe klussen.

Wij zijn blij met alle nieuwe inschrijvingen, want het zou zonde zijn als het talent en de ervaring verloren ging! Voor particulieren die op zoek zijn naar huishoudelijke hulp betekent dit dat er veel ervaren professionals klaarstaan. Toch werpt dit wel wat vragen op.

Werken in loondienst of als zzp’er?

Doordat er minder geld beschikbaar is, kunnen veel bedrijven het zich niet veroorloven om huishoudelijke hulpen in loondienst aan te houden, waardoor deze professionals verdergaan in hun vak als zzp’er. Zij hebben minder zekerheden en rechten dan hun –schaarser wordende- collega’s in loondienst. Is het niet dubbel dat de huishoudelijke hulp enerzijds zo belangrijk is om ervoor te zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, terwijl de overheid het aan de andere kant onrendabel maakt om huishoudelijke hulp in dienst te bekostigen?

Zzp’ers inhuren is goedkoper omdat er voor hen geen sociale premies betaald hoeven worden, en zij bouwen minder rechten op voor de toekomst. Hoe moet dat verder?  We zijn erg benieuwd wat de gebruikers van Regeltante hiervan denken! Wat vinden jullie? Ben je blij met je vrijheid als zzp’er of moet de zorg weer zo worden georganiseerd dat hulpen in loondienst kunnen werken voor hun cliënten? En wat als je bij je verzekeraar zou kunnen aankloppen voor een vergoeding?   Discussieer mee hier op site via discus of op onze facebookpagina!

 

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *