Door: Manon Albers

Bouncer

Columns / 8 april 2014 / Manon Albers

Leuk, een nieuw gezin! Expats uit Louisiana. Jong stel, hij werkt voor een bekend internationaal bedrijf en zij kijkt het liefst de hele dag Walt Disney’s Peter Pan op ‘the couch’ en waakt als een grobbekuiken over haar little babyboy van 8 maanden. Ik ben meer een personal assistent dan een Nanny.

‘ You know where we can buy stamps?’ Ik zit al op de fiets naar de Primera. ‘ Is there a store where they sell icecubes?’ Blokker, here I come. “Manon,can you translate this letter from UPC?’ Natuurlijk, maar laat ik er dan gelijk een extra dag aan vast plakken. Brieven van UPC en vervolgens mensen van UPC spreken staat gelijk aan een fulltime job (full ergernis)

De kleine Amerikaanse babyboy is aandoenlijk. Spekbeentjes springen op en neer in een bouncer. Ik had deze versie nog niet gezien. ZO’n UFO achtig geheel. Met een hangzakje in het midden. Zodra je hem in ‘t zakje hangt springen er allerlei lichtjes op rood en groen en knallen er allerlei Amerikaanse baby tunes uit. Met een grote (Amerikaanse) speen in zijn met reeds 6 tanden gevulde mondje springt ie rustig een half uur achter elkaar door. What can I do for you in the house? vraag ik. Nou niks. Ik kan koffie nemen en lekker in de tuin zitten. Vooral relaxen. Zelf kruipt ze boven even in bed voor een korte ‘nap.’

Babyboy springt maar door. Ik denk aan Madonna.’Yes, I’m ready to jump…’ Of the House of Pain met Jump around. Laat t maar aan die kleine vent uit Louisiana over. Die jumpt er flink op los. Als ik met m’n 2e cappuccino in de tuin zit en me nog steeds verbaas over deze eerste ‘werk’ dag die ik me heel anders had voorgesteld, komt mommy weer uit bed. Oh, Mark and I talked about a lot of European trips we wanna make. One of them is fly Italy in June. Rome, Milaan or Venice…Do you wanna come with us? We pay everything.

En zo verrassend kan ‘t leven dan soms zijn.

Manon

Wil je meer schrijfsels lezen van Manon? Klik dan hier

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *