Door: Linda Woudstra

Regeltante wenst u een verlicht 2017!

Columns / 22 december 2016 / Linda Woudstra

De afgelopen jaren waren voor Nederland, Regeltante, u en ik, misschien niet de meest voorspoedige jaren. We hebben er allemaal hard aan moeten trekken en van tijd tot tijd was het gewoon ook helemaal niet grappig meer. Want vanaf 2008, toen de recessie inzette, werken we met zijn allen al tegen de klippen op om de crisis te keren.

Want dat hebben we bij Regeltante gezien, er werd hard gewerkt en ondanks alles bleven we, de klanten, de kandididaten en wijzelf ook, overwegend positief. En met hard werken kun je heel wat bereiken, maar laten we eerlijk zijn, ook niet alles. Zo heb ikzelf een stapje terug moeten doen omdat mijn gezondheid mij in de steek liet. En daarin ben ik beslist niet de enige! Velen van ons vragen zich af of het niet slimmer kan, maar vooral anders kan?

In 2017 gaat dat wat Regeltante betreft dan ook echt gebeuren! In het komende jaar willen wij dat Regeltante overal in de regio vertegenwoordigd wordt door een lokale Regeltante. Liefst zetten we een netwerk op van buurtmoeders en misschien ook wel buurtvaders! Die helpen met het vinden van de juiste hulp en zo nu en dan ook zelf de handen uit de mouwen steken. Want onze samenleving dreigt anders volledig in de stress te raken, van de regels en de bureaucratie. Het moet anders en kan ook anders.

Uiteindelijk draait het allemaal om de verdeling van arbeid en zorg, of de verhouding betaald en onbetaald werk. Hoe mensen tot een evenwichtige of misschien wel gedwongen keuze komen blijft ons bezig houden.

Daarom zijn we erg blij met de samenwerking die we hebben met de Radboud Universiteit, die graag een onderzoek naar precies deze vraag met ons wilde opzetten. Wij willen u dan ook vragen om het oude jaar af te sluiten en mee te werken aan ons onderzoek. Het brengt de betaalde en onbetaalde arbeidsparticipatie van vrouwen in kaart, in combinatie met de verdeling van huishoudelijke taken. We stellen het zeer op prijs als u uw ervaringen door het beantwoorden van de vragen met ons wil delen. Dat neemt gemiddeld 10 minuten in beslag. Dit is de link naar de enquete:

http://fmru.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_818tuv3yDdk2Rdr

U mag de link ook delen binnen uw netwerk of social media. Hoe meer mensen meedoen hoe liever we het hebben! Uiteraard stellen we u ook van de resultaten op de hoogte.

Rest mij u te bedanken voor de prettige samenwerking afgelopen jaar en voor ons allemaal een verlicht 2017 te wensen!

christmas!

Linda Woudstra

Directeur Regeltante

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *