Door: Linda Woudstra

Verschillende levens

Columns / 5 juni 2017 / Linda Woudstra

In deze rubriek geven we onze hulpen en oppassen de mogelijkheid om anoniem hun ervaringen met de lezers te delen. Ter lering en vermaak. Veel plezier!

Verschillende levens, verschillende stijlen en huishoudens.

Meestal matcht het prima maar soms is er toch wel even een wenperiode nodig. En wat doet nu een Nanny en wat een Gastouder? Een gastouder heeft meestal een plek aan huis voor meer kindjes, maar werkt ook bij de vraagouder aan huis. Een Nanny is er echt voor het gezin buiten de deur en vaak wordt er ook verwacht dat zij lichte huishoudelijke werkzaamheden uitvoert.

Nu vind ik koken en een kleine boodschap doen geen bezwaar. En natuurlijk ruim je op als je hebt gegeten of als er iets is omgevallen. Logisch. Doe je thuis ook. Maar bedden verschonen, de was draaien, opvouwen en strijken dat doet deze Nanny niet. Ik ben er voor de kids. Meer dan genoeg. Dat zeg ik ook altijd. Dan houdt het bij sommige gezinnen direct op en zoeken ze snel verder naar iemand die dat wel voor 12 euro per uur of wat minder wil doen. Best.

Ik kom soms in huizen waar meer dan twee man personeel is. Halve resorts. Alleen de butler is niet met een afstandsbediening te programmeren. Dat is dan weer jammer. Ik zou hem wel in willen toetsen om een kersenvlaai te halen. Menu 4. Toets 2. Optie 6.

En dat ik een keer de verkeerde afstandsbediening gebruikte was ook sneu, want ik probeerde de automatische grasmaaier uit te krijgen (in verband met onweer, het ding maait maar door) en toen sprong de kunstmatige open haard vrolijk aan. Van die dingen.

Twee huilerige en vermoeide kinderen die niets, maar dan ook niets, meer willen: probeer je Nickelodeon op te zetten om half zes, begint Barbara Streisand op de CD speler A Woman in Love te zingen. Mamma was net gescheiden en had de avond ervoor een flesje wijn opengetrokken…

Maar er liggen ook zeven afstandsbedieningen in huis! Die ochtend was ik dus al dolblij dat de zonneschermen naar beneden zakten en niet de luiers van de kinderen. En zo kan ik wel een boek vol schrijven.
 Misschien moet ik dat maar eens doen.
Wil je als opdrachtnemer ook jouw observaties en ervaringen kwijt? Stuur ons dan jouw verhaal in maximaal 600 woorden! naar info[at]regeltante.nl ovv mijn verhaal. 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *