Door: Manon Albers

Konijn

Columns / 13 juli 2017 / Manon Albers

”Mag ik een tarwevrije havermoutbagel met vegetarische tonijnsalade en zo’n zalige paddoburger. Enne… doe maar een cappucino met geitenmelk graag en wat neem jij schat?”

Schat is een jaar of tien en heeft zo te zien meer trek in een Big Mac of iets Kentuckies. Maar aangezien we in een soort superfood tijdperk leven waarin ouders opeens allemaal gojibessen en hennepzaden door de yoghurt roeren is het voor Schat waarschijnlijk uitgesloten dat hij een Whopper of een kroket naar binnen mag schuiven.

Persoonlijk eet ik ook graag iets wat ik kan uitspreken. Arm kind. Chiazaad en quinoa, ik zit er allemaal niet op te wachten. En wat is er in godsnaam opeens mis met de bruine boterham met kaas? Hele volksstammen zijn er groot mee geworden. Nee, gojibessen, pompoenpitten, walnoten, mulberries, hennepzaden, bijenpollen, rauwe cacao en chiazaad. Alle acht in de yoghurt (met een scheutje ahornsiroop natuurlijk).

Ondertussen kijkt Schat nog steeds of ie het in Keulen hoort donderen en schuift een mevrouw met vijf identieke hondjes aan bij het tafeltje tegenover me. Een kruizing tussen een xtra small chiuhuahua en een  de uitgestorven zebraspitsmuis; zo klein dat je ze alle vijf direct door je yoghurt kan roeren ( met een scheutje ahornsiroop natuurlijk) Opgewekt bestelt ze een glaasje tarwegras. “Dat is mooi 1 kilo groente.” zegt ze lachend en slurpt de derrie weg.

Gras is voor konijnen. Ik ben een mens. Naast mij worden drie glazen slowjuice geserveerd. Het licht verteerbare sap uit het tarwegras wordt door de slowjuice heen gemixed, weet de barista te melden. Geeuw. Gaap. Al die woorden werken wel Zen. De filosofie hierachter is lekker slaapverwekkend. Al die mensen met hun besjes, nootjes, tarwegrasjes en pijnboompitjes. En hun rekeningen! Daar kun je potdomme een mooie fles wijn van kopen.

Origineel waar. Alcohol in wijn heeft een verdunnende werking wat zorgt voor een goede doorbloeding van alle- ik zeg alle-organen. Daarnaast zou rode wijn ook de kans op dementie en kanker verkleinen. Superdrink dus. Nou dahag terrasje, ik ga er vandoor. Was me een waar genoegen. Ik schat in dat Schat niks van de kaart gaat bestellen maar straks op zn fiets naar de Febo crossed en daar -met het water in zn mond- van zn zakgeld een speciaaltje uit de muur trekt. Geef um es ongelijk.

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *