Door: Linda Woudstra

Tweedehands arbeidsmarkt?

Nieuws / 18 juni 2010 / Linda Woudstra

Regelmatig ben ik betrokken bij overleg over de arbeidsmarkt of denk ik mee over het betaalbaar houden van de zorg. Meestal hebben de mensen die ik spreek uit de politiek of het bestuur van gemeenten en provincies geen idee wat er eigenlijk op de site van Regeltante allemaal gebeurt. Ik vertel dan altijd met trots over onze kandidaten!


Mijn gehoor schrikt zich te pletter als ik vertel dat wij 2,5 miljoen arbeidsuren beschikbaar hebben. “ Hoeveel??”  vraagt men verbaasd..” En wat zijn dat dan voor mensen? “


 


Heerlijk, als ze dat vragen kom ik helemaal op dreef. Wat men namelijk verwacht (of hoopt), is dat dit voornamelijk schorrie morrie is wat wij via Internet hebben verzameld, een soort tweedehands arbeidsmarkt, zeg maar. Groot is de ontzetting wanneer ik vertel dat onze kandidaten vaak goed opgeleid zijn, MBO+, HBO en universitair. En dat de meesten zeer gemotiveerd zijn om juist bij particulieren aan de slag te gaan. Ik geniet wanneer ik inpeper dat veel mensen helemaal niet meer voor een baas willen werken, maar veel liever hun eigen agenda bepalen en hun arbeidsvoorwaarden en uurloon liefst zelf uit onderhandelen. Je ziet ze denken… eigenlijk willen we dat allemaal wel!


Het wordt helemaal smullen wanneer men informeert naar de betrouwbaarheid van onze kandidaten. Van de 120.000 CV’s die wij inmiddels hebben gescreend komt niet iedereen bij regeltante op de kaart. Wij zijn de enige bemiddelingssite die door screening de klant ook echte kwaliteit kan bieden. En of het nou door onze screening komt of niet, de monden vallen vaak open als ik het aantal mensen noem die wij op een zwarte lijst hebben geplaatst. Iets meer dan honderd in bijna 10 jaar tijd.


 


Met veel genoegen vertel ik dan waar ik zo trots op ben en wat veel mensen niet weten of niet willen zien; namelijk dat het merendeel van de mensen die wij hebben ontmoet via Regeltante, hele gewone, hardwerkende mensen zijn! Die een bijdrage willen leveren aan onze samenleving, die natuurlijk geld willen verdienen, maar vaak hun belangrijkste drijfveer is dat ze het leuk vinden om voor anderen te zorgen.

 

Die een bijdrage willen leveren aan onze samenleving, die natuurlijk geld willen verdienen, maar vaak hun belangrijkste drijfveer is dat ze het leuk vinden om voor anderen te zorgen.

 

Onze kandidaten heb ik leren kennen als gemotiveerde en creatieve mensen, die ten onrechte negatief worden bekeken omdat zij niet deelnemen aan de reguliere arbeidsmarkt. Want wat de bestuurders en politici nog niet door hebben is dat die arbeidsmarkt al heel hard op weg is om verleden tijd te worden. Het enige wat dat nog in de weg staat is dat alle collectieve voorzieningen, zoals het pensioen ook voor de particuliere hulp, oppas of ZZp’er toegankelijk worden gemaakt. Via Regeltante bereiken onze kandidaten een arbeidsmarkt waar bijna iedereen op een eerlijke manier een tientje of meer per uur kan verdienen. Zonder baas, op uren die bij jou passen!

 


Aan het eind van zo’n meeting is het beeld van de belastingontduikende zwartwerker helemaal bijgedraaid en ingeruild voor respect. Dan ben ik oer trots op mijn kandidaten!


 


Keep up the good work!


Linda Woudstra


Directeur Regeltante

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *