FNV vrouw: Actie Zwangerschapsuitkering zelfstandigen

Nieuws / 20 november 2014 / de redactie

Belangrijk  nieuws voor zelfstandige moeders die tussen 2004 en 2008 kinderen hebben gekregen!

FNV Vrouw startte en lobby naar leden van de 2e Kamer. Eind november spreekt de 2e Kamer met de minister van SZW over de begroting voor 2015. Daar moet ook de compensatie van de misgelopen zwangerschapsuitkering voor ZZP-ers die tussen 2004 en 2008 moeder werden, aan de orde worden gesteld. Ben je zelf een van de 17.000 gedupeerde vrouwen of ken je iemand? Stuur dan een mail naar de leden van de commissie SZW.

FNV Vrouw zet zich in om de positie van vrouwen te verbeteren. Dat doen we door binnen de FNV aandacht te vragen voor zaken die voor vrouwen (extra) van belang zijn, door contacten met politici, door het opstellen van brandbrieven en aanbevelingen. Maar ook door lobby en actie zetten we onderwerpen voor vrouwen op de kaart.

Meldpunt Zwangerschapsuitkering Zelfstandigen

Alle 17.000 zelfstandig werkende vrouwen die tussen 2004 en 2008 zonder zwangerschapsuitkering moeder werden, moeten gecompenseerd worden door de Staat der Nederlanden. Dit heeft het CEDAW-Comité dat toeziet op de naleving van het VN-Vrouwenverdrag in februari dit jaar uitgesproken in een klachtprocedure. Die was met hulp van het Proefprocessenfonds Clara Wichmann en de Vereniging \vrouw en Recht aangespannen door zes FNV-leden die een kind kregen nadat de eerste zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen is afgeschaft.

Als jij tot de groep zelfstandigen zonder zwangerschapsuitkering hoort, meld je dan via post@fnvvrouw.nl met je naam, adres, emailadres en geboortedatum. Dan houden we je op de hoogte.

En: zoek zelf vast uit hoe hoog je belastbaar inkomen destijds was (bij de belastingdienst, als je zelf je administratie over dat jaar al vernietigd hebt). Dat kon je voor het vervolg wel eens nodig hebben.

Doel van het meldpunt is onder meer om de politieke druk op te voeren. Daarnaast zullen alle vrouwen die hebben gereageerd van tijd tot tijd via e-mailnieuwsbrieven op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen.

Klik voor meer info hier: FNV Vrouw/Lobby en Actie

Bron: FNV Vrouw

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *