Door: Linda Woudstra

Marmelade in je kerstpakket…

Nieuws / 16 december 2010 / Linda Woudstra

Veel werknemers krijgen deze dagen weer het jaarlijkse kerstpakket. Bij ons thuis vinden de kinderen die het leukst. Het heeft ook wel iets feestelijks. Mooi ingepakt en je wordt toch nieuwsgierig. Maar zit je er echt op te wachten?


Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken. Dus kijk je heel positief naar de inhoud. Minestrone soep: ach, kan best smaken. Pinda's: liever heb je ze gezouten. Pastasaus: misschien makkelijk als je geen tijd hebt om te koken……


De werkelijkheid is vaak anders. Uit menig voorraadkast heb ik inmiddels kerstpakket spullen zo in de vuilnisbak kunnen gooien. Bosvruchtenmarmelade uit een vorig pakket bleek houdbaar tot 2008 en de vanille schuim tot eind 2009! Het hield je voorraadkast onnodig vol. En wat een verspilling: ooit goed eten gaat de kliko in.


Bij de Voedselbanken in Nederland nemen ze graag (delen van) je kerstpakket over. Dan komt het gegarandeerd en op tijd, terecht bij mensen die het écht kunnen gebruiken.

 

Informeer via harrietimmerman@voedelbankennederland.nl hoe je bij jou in de buurt die spullen kan aanleveren.

 

Woon je in de buurt van Maarsen, dan mag je het tot uiterlijk 24 december bij mij thuis afgeven. Dan zorg ik voor aanlevering bij de Voedselbank in Utrecht. Tot zover mijn kerstgedachte 2010.

 

Vooruitlopend op het nieuwe jaar, als je goede opruimvoornemens hebt voor 2011, dan tip ik je graag de opruimworkshops via www.OrganizingMonday.nl. Elke 2e maandag van de maand in Maarssen en tien andere locaties. En op 15 januari weer gratis opruimadvies bij woonwinkel Interhoff, ook in Maarssen.

Ik wens je fijne feestdagen en alvast een gezond en opgeruimd 2011.

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *