Door: de redactie

Goedkopere oplossingen voor kinderopvang?

Kinderopvang en oppas aan huis / 18 oktober 2013 / de redactie

Als je op zoek bent naar een goedkopere oplossing is de oppas aan huis echt een prima oplossing. In de eerste plaats omdat de meeste oppassen geen bezwaar hebben om ouders wat extra werk zoals koken en was opvouwen uit handen te nemen, maar waarom zou je de oppas niet samen delen?

De reguliere kinderopvang ziet het aantal klanten gestaag dalen door verlaging van de kinderopvangtoeslag. Het gevolg is dat er een uitstroom aan uitstekende krachten is ontstaan, die enkele jaren ervaring hebben op de groepen bij het kinderdagverblijf, maar waar het contract niet van wordt verlengd.
Deze vaak jonge vrouwen met meerdere jaren ervaring op de groep, zijn vaak geinteresseerd om samen te werken met een gastouder overeenkomst, omdat ze alle papieren al in huis hebben, maar u kunt in de meeste gevallen ook particulier met hen samenwerken.
Heeft u er al eens aan gedacht om samen een oppas te delen?
Er is geen enkel bezwaar tegen om samen een particuliere oppas te zoeken via onze site. Graag zelfs! Het vaak veel leuker om wat meer kinderen bij elkaar te hebben, want het geeft een heel andere groepsdynamiek. Zeker oppassen die uit de kinderopvang afkomstig zijn kunnen 4 kinderen bijvoorbeeld prima aan.
 
Wanneer u samen een met een geregisteerde gastouder wilt delen, ligt de zaak iets complexer. U moet zich dan samen wenden tot een gastouderbureau en betaalt dan ook vaak dubbele bemiddelingskosten.
 
Wanneer u samen de kosten van de oppas deelt bent u meestal al zo veel voordeliger uit dat het de moeite niet loont ook nog een toeslag aan te vragen, immers uw uurkosten liggen dan een stuk lager en de toeslag is dan ook navenant.
 
U kunt met onze kandidaten altijd zelf afspraken maken over het uurtarief. Er zijn echter wel een aantal wettelijke regels waar u zich ook bij de particuliere oppas aan moet houden. U leest daarover meer hier
 
 
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *