Door: Linda Woudstra

Glamourfoto van Petra van Vliet

Nieuws / 7 mei 2007 / Linda Woudstra

Petra van Vliet speelde als kind met een klein klik-klak cameraatje en maakte haar vriendinnetjes blij met glamour fotos. Dit groeide later uit tot een grote passie. Vooral nadat ze een paar jaar gereisd had. Inmiddels speelt ze nog steeds, maar is het nog zo veel meer……..


De schoonheid die ze met fotografie kan vastleggen heeft haar altijd blij gemaakt. Vooral als ze er iemand anders blij mee kan maken. Iemand die voor het eerst echt mooi op de foto staat, of prachtige foto's van zijn of haar kinderen ziet, een bruiloft, mooie foto's voor een website, een kado voor een geliefde….

Daarnaast kan ze een positieve bijdrage leveren aan het beeld dat iemand van zichzelf heeft. Voor veel mensen is het al moeilijk om zichzelf in de spiegel te zien. Helemaal confronterend wordt het wanneer men foto's van zichzelf ziet. Door veel tijd te nemen voor een fotoshoot en mensen zichzelf te laten zijn is het resultaat vaak erg verrassend. Voor het eerst zien mensen zichzelf op de prachtige manier waarop anderen hen zien. Ze is geïnspireerd door het boek “Tao of Photography, seeing beyond seeing”. Het oog van de camera geeft de mogelijkheid om rechtstreeks in iemand zijn ziel te kijken. De camera kan datgene vastleggen wat we zelf niet altijd kunnen zien. Net dat beetje twinkel in iemands ogen, net even dat moment van volledige openheid en overgave.

Maandelijks geeft ze een 1-daagse workshops fotografie voor beginners in de Jordaan. Tijdens deze dag behandelt ze o.a. de volgende onderwerpen:
• de werking van je camera
• compositie
• diafragma
• sluitertijd
• belichting
• scherpte-diepte

Dit alles gebeurt tijdens een wandeling door de prachtige Jordaan met de camera in je hand. De groep verzamelt om 10 uur op een vooraf afgesproken plaats en de workshop zal eindigen tussen 15.00 en 16.00 uur. Prijsstelling: De kosten voor deze dag bedragen 50 euro per persoon. Dit is inclusief een kopje koffie of thee bij aankomst en schriftelijke informatie als naslagwerk. Lunch en andere drankjes zijn voor eigen rekening.

Meer informatie Petra van Vliet Fotografie http://www.petravanvliet.nl/ of info@petravanvliet.nl

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *