stralende mantelzorger

Altijd week van zorg en welzijn!

Thuiszorg en ouderenzorg / 17 maart 2015 / de redactie

Het is de week van zorg en welzijn van 16 tot en met 21 maart 2015. Dat betekent dat tijdens deze week in ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen en welzijnsinstellingen iedereen welkom is om te bekijken wat er gebeurt achter de voordeur. Dit alles ondersteund door een speciale televisie-uitzending.

Deze themaweek is mooie kans voor belangstellenden om eens te zien welk werk er wordt gedaan in zorg en welzijn en wie de medewerkers zijn die dit voor hun rekening nemen. Dit krijgt vorm op verschillende manieren. Sommige zorg- en welzijnsinstellingen houden open huis voor bezoekers, bij andere organisaties lopen leerlingen korte stages om het werkveld te verkennen.

Verder komen er bekende Nederlanders in actie: bijvoorbeeld Sebastiaan Jos die kennis maakt met een volwassen man die de beleving heeft van baby van nog geen jaar oud. Mirella van Markus gaat aan de slag op een zorgboerderij en rapper Yes-R helpt bij de verzorging van dementerende ouderen. Hoe het hen daarbij vergaat, is te zien in de televisie-uitzendingen van de themaweek, vanaf maandag 16 tot en met vrijdag 20 maart rond 16.00 uur en 00.30 uur. Of kijk alleen naar de hoogtepunten in de weeksamenvatting op zondag 22 maart om 11.00 uur op SBS6.

Een mooi initiatief, dat de schijnwerper richt op de medewerkers in de zorg van nu en jongeren warm maakt voor een carrière in dit werkveld. Wil je ook ergens een kijkje nemen? Kijk dan op de website welke organisaties meedoen: week van zorg en welzijn 

zorg en welzijn nader bekijken

Bekijk het werkaanbod in zorg en welzijn

Bij Regeltante is het altijd open huis. Thuiszorg, ouderenzorg, paillatieve zorg: Welke dienstverlener u ook zoekt -voor uzelf of voor een ander- wie inzetbaar is, waar en welke diensten zij aanbieden, is altijd inzichtelijk via de kaart, op welk moment je maar wilt.
Ook een aanrader: neem een kijkje in de praktijk van alledag van een wijkverpleegkundige

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *