Door: de redactie

VAR-WUO weg voor de zorg. Wat nu?

Thuiszorg en ouderenzorg / 5 mei 2014 / de redactie

Het verdwijnen van de VAR-WUO bij ZZP’ers in de zorg, leidt tot veel onrust. Mensen die via een bemiddelingsbureau in de (thuis)zorg werken worden gezien als verkapte werknemers. Gelukkig is er gewoon nog de regeling dienst verlening aan huis, de het mogelijk maakt om nog steeds bij de particulier aan de slag te gaan, zonder VAR en bemiddelingsbureau.

Wat is de Regeling dienstverlening aan huis?

Via de Regeling dienstverlening aan huis kan een particulier maximaal drie dagen per week hulp of oppas inhuren. Maar ook voor andere werkzaamheden, onder andere voor het verlenen van (thuis)zorg of huishoudelijk taken. Ook klussen, oppassen, de tuin onderhouden, koken, boodschappen doen, de hond uitlaten, administratieve werkzaamheden en nog veel meer. Dit mogen geen eenmalige opdrachten zijn, maar werk dat regelmatig terugkeert. Je opdrachtgever draagt geen premies af, je bent dus niet verzekerd bij ziekte, voor de WIA of de WW. Wel heb je recht op vakantiegeld (8%), doorbetaling bij vakantie en maximaal 6 weken doorbetaling bij ziekte. Je rekent direct contant met elkaar af. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doen van aangifte inkomstenbelasting. Je geeft je inkomen op onder ‘overige inkomsten’.

Werf klanten via de kaart van Regeltante.

Ga dus niet bij de pakken neerzitten maar plaats je advertentie online en benader andere adverteerders die op zoek zijn naar hulp.

Adverteren is gratis. Je kunt ook gratis berichtjes aan elkaar sturen om te kijken of er voldoende interesse is om contact te leggen. Als je met elkaar in contact wil komen, koop je een credit bundel en stuur je je contactgegevens aan de hulpvragers. De hulpvrager kan  ook zelf jouw contactgegevens aanvragen.

Klik voor meer informatie over de regeling dienst verlening aan huis  hier

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *