Door: Linda Woudstra

Huiswerk maken een straf?

Nieuws / 22 augustus 2008 / Linda Woudstra

Mijn 13 jarige dochter Pien wilde deze vakantie een zakcentje bijverdienen bij mams op kantoor. Nadat alle klusjes -zoals gebouncde mail verwerken- gedaan waren hadden we even geen idee wat ze moest doen. Totdat ik haar vroeg om eens te gaan Googlen op huiswerkbegeleiding. Iets opzoeken op Internet kan ze als de beste, blijkt wel uit haar verslag!






Door Pien Nijpjes (13 jaar).


Als huiswerk maken een grote strijd wordt en u er steeds ruzie over heeft schiet niemand daar iets mee op. Er zijn vele mogelijkheden om uw kind aan het huiswerk te krijgen. U kunt politieagent spelen en 24/7 thuis blijven, uw kind binnen houden en zorgen dat het huiswerk gedaan wordt. Maar wat dacht u van zoeken naar huiswerkbegeleiding? Regeltante heeft de mogelijkheden voor u op een rij gezet.




  1. Begeleiding via school



    • De school van uw kind kent de particuliere huiswerkbegeleiding maar heeft soms ook mogelijkheden binnen school. Neem contact op met de intern begeleider van school en onderzoek de mogelijkheden voor huiswerkbegeleiding of huiswerkklas. Daar leren ze uw kind om te gaan met tijd, planning maken en zich concentreren. Particulier is altijd tegen betaling, maar er zijn ook scholen die gratis uw kind begeleiden.


    • Een overzicht over de mogelijkheden per provincie vindt u op de startpagina huiswerkbegeleiding  per provincie en trefwoord handige tips en locaties waar ze aan huiswerkbegeleiding doen.


  2. Begeleiding via Internet online!



    • Sommige kinderen en ouders voelen niets voor een huiswerkklas dan kan on-line begeleiding een uitkomst zijn! Hetzelfde als boven vernoemd, maar dan achter de computer in uw eigen huis. Huiswerkklas in vertrouwde omgeving!  Klik hier naar de site van www.Huiswerkned.nl


    • De site www.huiswerk.nl   bevat allemaal handige tips over het plannen, leren en maken van huiswerk, proefwerken en examens.


    • Zit uw kind nog op de basisschool? Kijk dan op de site www.huiswerkweb.nl deze bevat leuke spelletjes en werkbladen over schrijven, taal, rekenen en wereldoriëntatie.


  3. Voor gratis software om huiswerk makkelijker te maken:



    • Via de site van Microsoft kunt u een educatie pakket dowloaden


    • Ook van Microsoft DreamSpark. Een site voor studenten en scholieren waar je gratis software kunt downloaden. Klik hier: DreamSpark  


    • Is uw kind dol op spelletjes maar niet op rekenen? Probeer eens deze link naar www.rekenweb.nl   en uw kind blijft spelen en rekenen! (Alleen voor de basisschool)

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *