Door: de redactie

Regeltante regelt ook TSO!

over Regeltante / 1 juli 2007 / de redactie

Regeltante breidt steeds verder uit! Nieuw in deze nieuwsbrief de column van Paula Ingelse, zij is per 1 juni in dienst getreden. En een van onze klanten vertelt hoe Regeltante vrijwilligers heeft gevonden voor de tussenschoolse opvang!

Paula Ingelse is per 1 juni in dienst getreden bij Regeltante als  pedagoge. Zij zal onze gastouders gaan begeleiden bij opvoedingsvraagstukken en daarnaast via haar column ervaringen van ouders bespreken en bespreekbaar maken. Haar eerste column gaat over ouderschap en solidariteit. Lees hier verder Lees het hele artikel van Paula

Regeltante werft nu ook Tussenschoolse opvang!

 

Afgelopen periode heeft Regeltante in opdracht van NOKIK met succes kandidaten geworven voor de functies overblijfkracht en coördinator overblijven, voor diverse locaties in Nederland.
Heeft uw school opvangproblemen, structureel of tijdelijk? Overweeg dan eens samen met andere ouders of via de school een opdracht uit te zetten via Regeltante!

Véronique Vastenburg-Boumans van Nokik vertelt: “In Nederland blijven per dag ca. 500.000 kinderen over op de basisschool. Wij zijn inmiddels alweer 3 jaar in de praktijk bezig en vangen rond de 8.000 kinderen per dag op bij meer dan 60 basisscholen door heel Nederland. En steeds meer scholen kloppen bij ons aan. Voor elke school selecteren wij, indien gewenst, een team van gemotiveerde overblijfkrachten. Dit kunnen mensen zijn van buiten de school of juist mensen die al aan de school verbonden zijn. Overblijfkrachten die 2 of meer dagen de overblijf gaan verzorgen komen bij ons in dienst. Verder nemen wij van de school de organisatie en administratie van de overblijf uit handen. Zowel voor de school als voor de ouders van de overblijvende kinderen geeft dit een hoop duidelijkheid en veiligheid. We werken met presentielijsten en men kan rekenen op continuïteit; een vast team van overblijfkrachten dus zoveel mogelijk dezelfde gezichten op een groep.

Steeds minder ouders hebben de mogelijkheid om tijdens de overblijf op hun eigen school als overblijfkracht mee te helpen. Ook de arbeidsmarkt wordt steeds krapper. Bovendien zijn schoolbesturen meer en meer zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van de kinderopvang voor-, tussen en na school. De vraag wordt dus groter terwijl het aanbod aan mensen afneemt. We blijven dan ook op zoek naar creatieve manieren om mensen te vinden. Om die reden kwamen wij ook bij regeltante uit. Een uitstekende manier om in het hart van je doelgroep te laten weten waar je mensen voor zoekt. Het aantal reacties was niet heel groot maar de kwaliteit des te beter. Niet in alle steden waar mensen vandaan kwamen hebben wij scholen dus een aantal mensen moesten we teleurstellen. Maar van de helft van de mensen die reageerden hebben we een plekje binnen een van de scholen waar wij de overblijf doen kunnen geven. Zij werken met veel plezier als overblijfkracht en een van deze mensen zit momenteel in de sollicitatieprocedure om als overblijfcoördinator aan de slag te gaan. Het inzetten van regeltante.nl was voor ons een goede zet.”

 
 

Reacties zijn gesloten.