Door: Linda Woudstra

Is er nog wat luiertijd over????

Nieuws / 26 augustus 2011 / Linda Woudstra

En dan doel ik uiteraard niet op tijd om luiers te verschonen! Nee, tijd voor jezelf. /nLees de nieuwe column van Professional Organizer Suzanne Hille!


Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Was je ergens voor de vakantie niét tevreden over, dan is het nu de tijd om zaken bij te stellen. Voordat je weer onderdompeld bent in het dagelijkse.


Hoe wil je je aankomende periode voelen? Wat geeft energie? Inspiratie? Gevoelens van blijheid?


Luieren geeft niet iedereen energie. Voor die mensen zijn er andere manieren de batterij weer even op te laden. Met regelmaat een rondje hardlopen, je nagels laten doen of een stevige massage ondergaan. Het maakt niet uit wat. Waar het om gaat is dat je jouw vorm van ontspanning inpland, inregelt, met prikkeldraad omheind opdat niemand aan dat momentje kan komen. Geen baas, geen kind, geen man, geen ouders.


Zaken die het meest het gevoel van druk veroorzaken, zijn doorgaans zaken die anderen nietsvermoedend op je schouders neerleggen. Zaken van anderen vinden we ook nog eens belangrijker dan eigen zaken! En het idee nee te zeggen….


Het zou natuurlijk leuk zijn als je, voordat je oud en grijs bent, je eigen keuzes stukje bij beetje hebt gemaakt. Dan heb je er nog wat aan.


Je omgeving overigens ook hoor, want niets is zo fijn als een medewerker, vrouw, moeder die ontspannen is en haar wensen helder aangeeft. We moeten het alleen nog ‘even’ leren….


Nieuwe ronde nieuwe kansen?
Voor wie de kinderen in het ‘luierplan’ mee wil nemen door ze wat taakjes in huis te geven; er is nog plek voor de workshop van 28 september aanstaande,‘Opruimen met kinderen.’ Wanneer alle leden van het gezin hun steentje bijdragen scheelt dat de wereld. Kijk voor meer informatie op de workshoppagina of op www.shilleprofessionalorganizer.nl

Suzanne Hille.

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *