Was- en strijkhulp, huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp blijft behelpen?

Thuiszorg en ouderenzorg / 7 november 2015 / de redactie

Nog steeds is er van alles te doen over de huishoudelijk hulp aan huis. Gemeentes hebben grote moeite burgers goed te informeren over de verandering in de WMO en hebben ook nog steeds problemen met de indicatie van de juiste zorg. Zo heeft de gemeente Berkelland net weer besloten om meer mensen hulp aan huis te bieden. In het aangepaste beleid wegen zorgbehoefte, wensen, persoonlijke omstandigheden en het netwerk van de cliënt zwaarder mee in de beoordeling.

Een toenemend aantal mensen besluit daarom zelf hulp in te huren zoals in Zeeland. Waar al meer dan 100 van de 800 klanten zelf op zoek gaan naar passende huishoudelijke hulp. Om van de indicatiestelling en ondoorzichtige regelgeving af te zijn, kun je natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een goede huishoudelijke hulp.

Gelukkig zijn er in overvloed goede hulpen te vinden, vaak eerder werkzaam voor de zorginstellingen, bieden zij zich nu ook op de particuliere markt aan. Vaak wordt er dan geroepen dat het om zwart werk zou gaan. Niet is minder waar!

Zwarte werkster is bijna uitgestorven!

Als sinds 2009 mag iedere Nederlander bij een andere particulier klusjes of werkzaamheden verrichten op basis van de regeling dienstverlening aan huis. Daar is niks illegaals aan. Er mag zelfs contant worden afgerekend. Er zijn wel een paar regels waar je op moet letten die lees je hier.

Alleen wanneer je een uitkering hebt en werkzaamheden verricht kun je soms spreken van een zwarte werkster, maar iedereen die niet in die situatie zit en wil bijverdienen, mag zijn diensten aanbieden!

Wil je op zoek naar een huishoudelijk hulp bekijk dan ons aanbod van beschikbare hulpen hier!

Wil je aan het werk als huishoudelijke hulp schrijf je dan snel in!

Ik zoek werk! »

 

 

 

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *