Door:

Vaccineren wel of niet doen?

Nieuws / 29 juni 2012 /

Het lijkt zo een logische stap, je kind vaccineren tegen allerlei nare kinderziektes. Maar is het dat wel? In Italie heeft de rechter ouders schadevergoeding toegekend omdat hun zoon na een BMR enting autistisch werd.

 

Is er een grotere nachtmerrie denkbaar? Je wilt voor je kind het allerbeste, hem beschermen tegen ziektes, dus je besluit je kind in alle vertrouwen te vaccineren, om vervolgens te merken dat je kind een hersen beschadiging heeft opgelopen door de vaccinatie.
Het overkwam het Italiaanse gezin Bocca. Hun zoon Valentino van toen 15 maanden kreeg in 2004 zijn MMR prik(vergelijkbaar met de Nederlandse BMR prik). De verandering in zijn gedrag was volgens zijn ouders, onmiddellijk. Diezelfde avond weigerde hij te eten en hij ontwikkelde diarree tijdens de nacht. Het ging snel bergafwaarts vanaf daar. Binnen enkele dagen was hij niet langer in staat om een lepel in zijn mond te nemen en hij bracht nachten huilend door van pijn. Zijn ouders verdachten meteen de vaccinatie, maar kregen te horen dat dit “onmogelijk” was. Valentino’s toestand verslechterde daarna geleidelijk en een jaar later ontvingen de ouders de diagnose voor zijn toestand: autisme.
In de finale analyse, bleek het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid het oneens met de conclusie die de kinderarts had getrokken, en die luidde dat de BMR-vaccinatie de oorzaak was van het autisme bij Valentino.
In de rechtzaak die daarop volgde in de Italiaanse stad Rimini, bleek de bewijslast dusdanig overtuigend, dat de rechter de Bocca-familie een schadevergoeding toekende die in 15 jaar uitbetaald dient te worden. Het gaat daarbij om een totaalbedrag van € 174.000,- en vergoeding van de totale advocaatkosten. In haar uitspraak vermeldde de rechtbank: “Valentino Bocca is onomkeerbaar beschadigd door de complicaties van de toegediende BMR-vaccinatie.(prophylaxis trivalent MMR).”
Engeland gebruikt dezelfde samenstelling per MMR prik als in Italie wordt gebruikt. Het aantal gevallen van autisme daar is sterk gestegen sinds de jaren zeventig, met nu 1 op 64 Britse kinderen die worden getroffen, aldus The Independent.
Wilt u meer weten? Ook hoe vaccinatie precies bijdraagt aan een heel scala van hersen beschadiging, zoals ADHD?
Freek Hagoort
In Nederland kennnen we ook een zeer tragisch geval van vaccinatieschade. De acht jaar oude jongen Freek Hagoort overleed op 9 maart 2009 drie dagen nadat hij gevaccineerd was tegen Bof, Mazelen, Rodehond, Difterie, Tetanus, Polio, (BMR-DTP). De ouders zijn overtuigd dat ook hier een rechtstreeks verband is met vaccinatie, maar de RIVM deelt deze mening niet.
U leest er alles over op de site die de ouders hebben opgericht om andere ouders te waarschuwen voor de verzwegen gevaren van vaccinatie.  http://www.meerwetenoverfreek.nl/
 
 

Reacties zijn gesloten.