Door: Linda Woudstra

ZZP – moeders opgelet!

Nieuws / 11 oktober 2011 / Linda Woudstra

Want hoe zit het met de bedrijfsplanning? /n /nAls zelfstandige ben je doorgaans lekker bezig. Zeker als je 'voldoende' inkomen genereert om je boodschappen en de kinderopvang te kunnen betalen moet je vooral niet zeuren.Ja, eigenlijk zou je wat zaken anders willen misschien. Je moet er ook niet aan denken over 10 jaar nog op dezelfde voet bezig te zijn maar goed. Je zit toch in een luxe-positie?


Toch wel jammer als de zaken zo gaan nietwaar. Want waar is de uitdaging, waar is de prikkel? Om over ontwikkeling nog maar te zwijgen.


Ik kom kleine ondernemingen regelmatig tegen in deze hoedanigheid. Mannen én vrouwen. Als organizer ga ik uiteraard meteen aan de slag met lange termijn visie, de PR en álle dromen die de ondernemer/neemster heeft om daar met kleine stapjes structuur in aan te brengen. Over welke verplichtingen breek je je nek? Zijn ‘t energievreters en kan het anders?


Als moeder wil je graag ‘happy-working’ zijn. De energie mag ervan spatten! Als dat van je afstraalt zal (ander) werk ook vanzelf op je afkomen. Zo werkt dat nou eenmaal. Doe je je ‘kunstje’ dan bestaat de kans dat je gesloten overkomt en zo minder in gesprek raakt met mensen die je kunnen inspireren.


Het leven bestaat uit uitdagingen. En; clichés zijn meestal waar, het duurt maar even: waarom wachten om die dromen waar te maken? Of op z’n minst een serieuze poging te doen hiertoe?


Het is echt niet makkelijk los te breken uit het vaste, veilige patroon. Zeker niet als ondernemer. Je hebt die veilige plek al bevochten. Geef je dat dan zomaar op? Nooit niet! Om die reden zijn kleine stappen na een gedegen planning noodzakelijk. Durf jij?….


Suzanne Hille


Professional organizer.


http://www.shilleprofessionalorganizer.nl/

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *