Door: Linda Woudstra

Women al lang on top!

Nieuws / 1 juli 2007 / Linda Woudstra

Aandacht voor de vrouwelijke manager van het jaar, een geheel vrouwelijke raad van toezicht en de eerste vrouwelijke rectormagnificus! Komt het dan toch goed met de carrieres van vrouwen in Nederland?Vrouwelijke Manager van het jaar
Lidy Hartemink, directeur Zorg bij Univé verzekeringen, is uitgeroepen tot Vrouwelijke Manager van het Jaar 2007. Zij kreeg die titel uitgereikt door staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken. Andere kanshebbers waren Monica Milz (Rabobank), Sabine Palinckx (Business Objects) en Daniëlle Schuur (IBM). De jury loofde Hartemink’s consistente leiderschap. Communicatie en teamwork staan bij haar voorop. Haar motto is dan ook: 'Nummer één word je nooit alleen'. Hartemink is van plan het komende jaar vijf jonge vrouwelijke managers uit de zorg te gaan coachen. In het volgende nummer van Salomé Magazine staat een uitgebreid portret van Lidy Hartemink. Een opvallende uitspraak: “Ik heb geen beleving bij een glazen plafond. Het is een stuk tekst wat ik lees, maar ik heb er geen gevoel bij.” 

Eerste vrouwelijke Raad van toezicht in Nederland
Op 3 april zijn Phia Smit, Tila zur Lage en Carla Aalse toegetreden tot de Raad van Toezicht van Care Company Thuiszorg Laren (NH). Hiermee heeft Care Company de eerste vrouwelijke Raad van Toezicht in Nederland.

Eerste vrouwelijke Rector Magnificus in Nederland
Hoogleraar Psychologie en Zingeving Prof. dr. H. A. Alma wordt per 2 juli rector magnificus van de Universiteit voor Humanistiek (UvH). Hans Alma wordt met deze benoeming de eerste vrouwelijke rector in Nederland (in september 2006 werd professor Jeanne de Bruijn rector magnificus van de Universiteit van de Nederlandse Antillen).


 

 

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *