Door:

Wat kan wel en wat juist niet?

Nieuws / 11 januari 2011 /

Helaas een actueel onderwerp; hoe leer je jonge kinderen wat wel en niet kan als het om lichamelijk contact gaat met anderen? /nEr zijn 3 boekjes over verschenen die voor iedereen werkzaam in de kinderopvang van pas kunnen komen om dit onderwerp met kinderen op een speelse manier aan te snijden.


Zojuist is deel 3 verschenen van een serie boekjes die gebruikt kunnen worden in de professionele opvang om kinderen te leren hun grenzen aan te geven, wanneer het gaat om lichamelijk contact.

 

 

Deel 3: Nee zeggen mag
– over grenzen aangeven  ISBN: 978 90 8560 576 8

Thomas, de grote buurjongen, wil de piemel van Luuk zien. Luuk zegt nee en rent naar mama. Tante Tilly wil een kusje van Roos. Maar Roos wil geen kusje geven en vertelt het aan mama. De korte tekst en de paginagrote illustratie geven een duidelijk beeld van iedere situatie. En bij iedere situatie is een vraag gesteld die bedoeld is om met jonge kinderen in gesprek te komen over hoe zij over het onderwerp denken.

Het boekje is een instrument om met jonge kinderen te kunnen praten over verschillende soorten lichamelijk contact waardoor kinderen leren voor zichzelf op te komen. € 13,90


Deel 2: Dat is fijn
– over aanraken  ISBN: 978 908 560 537 9

Kleuter Luuk en peuter Roos gaan buiten spelen, ontmoeten andere kinderen, maken ruzie, lossen het weer op en gaan aan het eind van de dag lekker op de bank nog even tv kijken. De eenregelige tekst en de paginagrote illustratie geven een duidelijk beeld van iedere situatie. En bij iedere situatie is een vraag gesteld die bedoeld is om te praten over wat fijne of niet fijne aanrakingen zijn.
Het boekje is een instrument om met jonge kinderen te kunnen praten over verschillende soorten lichamelijk contact waarmee kinderen leren hun grenzen aan te geven.

Martine Delfos zei over het verhaal en de tekeningen: Een teder boekje dat zegt wat het moet zeggen in woord en vooral tekening. Het zal kinderen helpen op te komen voor zichzelf zonder daar conflicten over te maken, gewoon omdat het mag!  € 12,90


Deel 1: In je blootje
– over bloot en je lichaam  ISBN: 978 90 8560 536 2

Als het buiten koud is doe je veel kleren aan, in het zwembad kleed je je uit en doe je een zwemkleren aan, onder de douche ben je bloot. Kleuter Luuk en peuter Roos hebben een leuke dag in het zwembad.
De korte teksten en duidelijke paginagrote illustraties geven een duidelijk beeld van iedere situatie. Die situaties geven op een natuurlijke manier aanleiding om te praten over bloot, geslachtsdelen en je lichaam.

Francien Lamers-Winkelman (bijzonder hoogleraar preventie en hulpverlening inzake kindermishandeling) zegt over het boekje: De baas over je billen…' zong Ome Willem al jaren geleden in een preventieprogramma voor jonge kinderen. Maar net zo goed de baas over je plasser. Als je niet weet hoe je je plasser noemt, dan kan je er ook de baas niet over zijn. Ouders en kinderen moeten net zo gemakkelijk over plassers en spleetjes kunnen praten als over hun oren en hun neus. Met dit boekje wordt dat praten een stuk makkelijker en vrolijker. € 12,90


 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *