Door: Linda Woudstra

Tien aardappelen extra?

Nieuws / 10 oktober 2007 / Linda Woudstra

Heel lang heb ik gedacht dat het nuttig was om prachtige stapeltjes gevouwen en gestreken kleren in de kast te hebben. Vroeger was ik al niet al te netjes dus waarom zou ik dat nu als werkende ouder dan ineens wel zijn?


Ik kan redelijk organiseren, maar we zijn ook wel eens klaar met al die handelingen die verricht moeten worden. Ik heb daar zojuist een kersverse titel voor ontdekt; Slummy Mummy! Naar aanleiding van de Engelse titel van het zojuist in hte Nederlands verschenen boek van Fiona Neill – Het geheime leven van een ploetermoeder. Het is wel prettig om als slummy mummy en daddy de boel enigszins te laten gaan. Zonder dat we verkeren in een complete chaos. Daarom stap ik regelmatig óver een wasmand heen.


Ik doe dit uit bewuste luiheid en omdat ik als werkende ouder met drie kleine kinderen nu eenmaal niet op alle fronten een 8 of hoger kan en wil scoren. Een zes op huishoudelijke taken vind ik best goed. (als ik die al haal!) Ondanks die voldoende, zijn wij allemaal best toonbaar en hebben we meestal voldoende servies om van te eten. Om ons heen zijn er natuurlijk legio faciliteiten om de druk op het uitvoeren van al die noodzakelijk geachte huishoudelijke handelingen, minder te maken. Winkelend op internet kun je hele garderobes voor je kinderen samenstellen. En thuis laten sturen. Eerstehands of tweedehands.
Onze vriend Albert komt op zaterdag regelmatig de boodschappen brengen. De groenteman levert onze biologische zak iedere dinsdag en we hebben een heel aardige mijnheer die ons huis een keer per week van de ergste vieze randjes afhelpt.


Maar de dagen zijn nog steeds vol, voor ieder werkend en niet werkend gezin. Het geren na de crèche blijft bestaan. Een van de maatregelen die wij hebben genomen om dit beter te regelen is dat wij met bevriende ouders in de buurt één keer per week voor elkaar koken. Op de dag dat een van ons niet werkt. En dat werkt zo goed. Of je nou voor je eigen gezin kookt of 10 aardappelen erbij doet voor die ander. Zoveel maakt dat niet uit. Om kwart voor zes haal je je prak op bij je buurvrouw of vriendin en het enige wat je hoeft te doen is de tafel te dekken. Kom niet in de verleiding om bij te kletsen of toch samen te eten want dat is je doel van rust en minder geren niet gehaald.

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *