Door: Linda Woudstra

RUG kiest voor strippenkaart!

Nieuws / 10 oktober 2011 / Linda Woudstra

De Rijksuniversiteit Groningen heeft van de Elsevier Foundation een subsidie van dertigduizend dollar gekregen om een speciaal programma voor kinderopvang in te richten. Het programma wordt ontwikkeld in samenwerking met verschillende organisaties, waaronder Regeltante.nl.


Het nieuwe programma moet oplossingen bieden in bijzondere situaties, zoals een ouder die een congres wil bezoeken op een dag waarop hij of zij normaal thuis is. Ook moet het programma uitkomst geven bij de opvang van kinderen van gastdocenten of van bezoekers van congressen die de RUG organiseert. Bij de ontwikkeling van het programma wordt ook gekeken naar mogelijkheden voor ad hoc opvang van zieke kinderen.


Een belangrijk doel van het speciale kinderopvang programma is het bevorderen van de doorstroom van vrouwen in de wetenschap. Het programma biedt hulp waardoor men werk en privé beter kan combineren. In Nederland nemen vrouwen binnen het gezin vaak de meeste zorgtaken op zich. Een optimale werk-privé balans vinden is dan lastig, terwijl een dergelijk evenwicht wel een belangrijke factor is voor een succesvolle wetenschappelijke loopbaan.


De RUG is op meerdere gebieden actief om de doorstroom van vrouwen in wetenschappelijke functies te bevorderen. Voorbeelden zijn de Rosalind Franklin Fellowships en het mentoringprogramma voor vrouwelijk wetenschappelijk personeel.


De samenwerking met Regeltante

De Rijksuniversiteit Groningen heeft speciaal voor ad hoc situaties met Regeltante afspraken gemaakt voor het vinden van tijdelijke en noodoppas aan huis. De RUG heeft daarbij gekozen voor de strippenkaart, zodat medewerkers GRATIS geholpen worden bij het zoeken naar een oppas. De kosten voor de opvang (oppasuren) dienen door de medewerker zelf te worden betaald.

 


Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met:

Delinah Halvorson-Molen, senior beleidsadviseur, mail: d.halvorson-molen@rug.nl, telefoon: 050 363 5353

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *