Door:

Part-time ondernemen kan niet!

Nieuws / 10 oktober 2007 /

Op 27 september jl. is het eerste boek uitgekomen van onze columniste en Financial Nanny, Suzanne Goeman. Het boek gaat over de start van haar eigen bedrijf en laat in de vorm van een dagboek zien wat er de eerste twee jaar allemaal bij kwam kijken.Het heet “Mijn baas is een hond” en heeft als ondertitel “Dagboek van een starter”. Het boek is een aanrader voor iedereen die het zelfstandig ondernemen overweegt, omdat je als lezer niet alleen alle successen meebeleeft, maar ook alle blunders en leerpunten. En dat zijn zaken die je in geen enkele handleiding leest. Wat heeft ze geleerd?

 

Suzanne Goeman: “Pas na twee jaar had ik het idee dat de zaak echt stond. Klanten vonden mijn bedrijf en ik hoefde er zelf niet meer zo hard aan te “trekken”. Maar daarvoor heb ik vanaf het begin ook keihard moeten werken, waarbij ik heel veel avonden heb besteed aan het opbouwen van een netwerk. Ondernemen is een kwestie van kennis én lef hebben en doorzetten. En een optimist zijn, want als ik naar alle zwartkijkers had geluisterd, was ik er nooit gekomen. Succesvol ondernemen kan alleen als je het met hart en ziel doet. Je bent er dag en nacht mee bezig, maar die passie straal je ook uit. En dat trekt klanten aan.
Part-time succesvol ondernemen en doorgroeien lijkt daardoor ook een tegenstelling. Of de reden voor part-time ondernemen nu een baan is, kinderen of een zorgtaak, ondernemer ben je full-time. Je klanten hebben er namelijk geen boodschap aan als je slechts twee dagen per week bereikbaar bent.
Dus als je ondernemerschap overweegt, dan kan ik het je zeker aanraden. Maar als je wilt dat het een succes wordt, stort je er dan met hart en ziel in. Als full-time ondernemer kun je je focussen, je bedrijf snel uitbouwen en kun je er sneller van leven dan dat je het combineert.”

“Mijn baas is een hond” kost € 14,95 en is te bestellen op www.publimix.nl .

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *