Door:

Ouders schuldig aan overgewicht van hun kinderen?

Nieuws / 15 juni 2012 /

In de uitzending van KRO Brandpunt zondag 17 juni jl. Verdiept Wouter Kurpershoek zich in de vraag of de overheid mag ingrijpen als ouders er niet in slagen hun te dikke kinderen te laten afvallen. En Liesbeth Staats vertelt het verhaal van de Britse politie die nieuwe aanwijzingen heeft gevonden in de zaak rond de in Portugal verdwenen Madelaine McCann.

 

DIKKE SCHULD
Voor het eerst in de geschiedenis is een gezin met ernstig dikke kinderen onder toezicht van jeugdzorg gesteld, omdat de ouders er niet in slaagden hun kinderen te laten afvallen. De boodschap van de rechter was duidelijk: ouders zijn verantwoordelijk voor het ziekelijke overgewicht van hun kinderen. Je kind stelselmatig te veel en te vet voedsel geven is een vorm van mishandeling. Maar is het zo simpel? Wouter Kurpershoek over falende opvoeding en of de overheid zo diep mag ingrijpen in het persoonlijk leven van gezinnen.

ZOEKEN NAAR MADDY
Ze is misschien wel het beroemdste vermiste meisje ter wereld: Madeleine McCann. Vijf jaar geleden verdween ze spoorloos uit het vakantie-appartement van het ouders in Portugal. Onlangs maakte de Britse politie bekend dat er nieuwe aanwijzingen over de verdwijning zijn gevonden. Wat zit hier achter? En is dit inderdaad de laatste hoop om het meisje ooit nog terug te vinden? Liesbeth Staats vertelt het verhaal van het Britse onderzoeksteam dat de zaak opnieuw tegen het licht houdt.

KRO Brandpunt, zondag 17 juni om 22.45 uur op Nederland 2.

Kijk ook op de perssite

 
 

Reacties zijn gesloten.