Door: de redactie

OUDERS & COO zwaar teleurgesteld in PvdA

Nieuws / 5 september 2013 / de redactie

Ouderorganisatie OUDERS & COO is zwaar teleurgesteld in de PvdA. De kabinetsplannen die deze week naar buiten kwamen (schoolboeken en kind-regelingen) gaan bovenop eerdere maatregelen nog eens extra zwaar inhakken op de gezinsbudgetten. Een groot aantal gezinnen zal rond de € 1000 per jaar terug moeten in hun netto besteedbaar budget.

Sociaal democraten laten ouders volledig in de steek

Hiermee wordt een zichzelf versterkende negatieve spiraal in werking gesteld waarvan de ellende nog niet valt te overzien. Er treedt een armoedeval op, de huizenmarkt en de consumptieve uitgaven in Nederland gaan stagneren en op termijn zal waarschijnlijk opnieuw een geboortedaling optreden met alle gevolgen van dien. Ouders zullen de mooie teksten vanuit de PvdA over sociaal beleid niet meer willen geloven.

Werner van Katwijk, directeur OUDERS & COO:

‘De PvdA in dit kabinet kan en wil de ouders en gezinnen kennelijk geen bescherming bieden. Dat is ze kwalijk te nemen. Sterker nog: PvdA bewindslieden pakken de ouders nog harder aan en maken daarmee al het beleid van hun voorgangers tot lucht. Ik vraag me af wat de hele Sociaal Democratie nu nog voorstelt. In ieder geval hebben ouders bij de PvdA feitelijk niets meer te zoeken. Het parlement zou een nieuw mandaat aan de kiezers moeten vragen want op dit soort politiek en deze gezichtsverandering van politieke partijen heeft niemand gestemd‘. 

Voor informatie : Werner van Katwijk  06 23366032  www.ouders.net

 

 

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *