Door:

Non-Service van T-Mobile

Nieuws / 1 juli 2007 /

T-Mobile heeft tot vorige week een radiospot gedraaid met daarin de volgende boodschap: “Als u een vraag heeft aan T-Mobile, hoeft u die vraag maar één keer te stellen”.De boodschap werd zogenaamd gebracht door respectievelijk de partner, de moeder en de kinderen van een medewerker van T-Mobile. De medewerker had het namelijk te druk met het beantwoorden van vragen, daarom werd de familie ingeschakeld om de spot in te spreken. Op zich best een leuk idee, maar wat vind men van de boodschap?


Dit is een “non-service” boodschap. Ofwel gebakken lucht. Als het “slechts één keer hoeven stellen van een vraag” al een vorm is van klantenservice, dan is onze service in Nederland nog verder afgegleden dan ik dacht. Je mag er toch van uitgaan dat je een vraag maar één keer hoeft te stellen?


In veel managementliteratuur wordt al voorspeld dat kleine bedrijven de toekomst hebben. Eckart Wintzen, een bekende ondernemer, stelt zelfs dat een bedrijf moet worden “afgesplitst”, zodra het groter wordt dan 50 medewerkers. Want zodra er meer dan 50 mensen werken, staat de klant niet meer centraal maar staan de processen en de afdeling centraal.


Ik deel de visie van Eckart Wintzen. Kleine bedrijven hebben de toekomst en daar staat de klant nog écht centraal. Voor alle vrouwelijke ondernemers is dit eigenlijk goed nieuws. Bedrijven van vrouwelijke ondernemers zijn vaak klein en vrouwen zijn klantgerichter, dat blijkt uit verschillende onderzoeken.


Dus: zorg ervoor dat je als vrouwelijk ondernemer een échte boodschap verkondigt, zorg dat je onderscheidend bent en dat je bedrijf haar afspraken nakomt en je ligt al voor op je concurrent, hoe groot die misschien ook is.


Mocht je meer willen lezen over Eckart Wintzen, lees dan “Eckart’s notes”, nét verschenen op de markt. Een andere aanrader over het andere onderwerp in deze column, klantenservice, is “We pikken het niet langer”, van Robert Kroon. Beide boeken zullen je zeker aan het denken zetten en geven richting aan je plannen om zelfstandig ondernemer

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *