Meer ZZP’ers. Ben jij er daar een van?

Nieuws / 11 februari 2015 / de redactie

De verwachting is dat het aantal ZZP’ers de komende jaren blijft groeien. In 2025 is het percentage vrouwelijke ondernemers zzp’ers groter dan nu. Dat schrijft het economisch bureau van de ING in het rapport “Naar een sterker MKB”. Het percentage mannelijke ondernemers ligt nu nog op 65%, in 2025 is dit naar verwachting nog maar 62%.

Tegelijkertijd stijgt de gemiddelde leeftijd van degene die werkt als ZZP, mede doordat 50 plussers niet makkelijk aan een nieuwe baan komen. Daarnaast is de ZZP -ondernemer van de toekomst gemiddeld hoger opgeleid. Het aantal hoogopgeleiden neemt toe, het aantal laag opgeleiden neemt juist af. Het gemiddeld aantal uren dat de toekomstig ZZP’er aan zijn bedrijf besteedt daalt naar 20 tot 35 uur per week. Een deel van de ZZP’ers werkt part time, een ander deel van hen heeft in aanvulling op het werk voor de eigen onderneming een part time functie in loondienst.

Past het werk als ZZP ook bij jou?

Je kunt het testen op dit platform voor oriënterende en startende ondernemers.

Uit de test blijkt ook wat voor type ondernemer je bent. Misschien ben je een innovator, controleur of mentor. Misschien behoort jouw onderneming dan tot het toegenomen aantal zelfstandigen in 2025. De tijd zal het leren!

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *