Door: Linda Woudstra

Klapperende eierstokken

Nieuws / 14 oktober 2011 / Linda Woudstra

Zwanger. Het woord alleen al roept talloze emoties op en staat garant voor groot nieuws. Een gigantische industrie wordt dankzij dit fenomeen al eeuwen draaiende gehouden en talloze boeken, tijdschriften, televisieprogramma’s en films worden ermee gevuld. Van zwangere tieners en alleenstaande draagmoeders tot onvruchtbare koppels en bevallende oma’s.Zodra ik een zwangerschap verneem, wordt het nieuwtje meteen doorgebriefd. Zo’n groot geheim is bij mij niet veilig. Ook mijn eigen zwangerschappen werden vanaf het prille begin met iedereen gedeeld. Maar ditmaal ben ik iets te ver gegaan. Deze keer heb ik mijn omgeving al bij het voortraject betrokken. Wat ik beter niet had kunnen doen, want na twee vlotte concepties laat nummer drie al even op zich wachten.


Dus speur ik het internet af op zoek naar antwoorden en ben intussen afgestudeerd op het gedrag en de levensduur van spermatozoa en de rijping en ontwikkeling van de in mijn follikels groeiende eicellen. Werd ik vroeger al hysterisch als ik de pil was vergeten of er tijdens een vrijpartij voorvocht verscheen alvorens er een condoom was uitgepakt, inmiddels weet ik wel beter.


Naast het berekenen van m’n cyclus, houd ik een temperatuurcurve bij en plas ik ‘s avonds over ovulatiesticks. Zodra zo’n stick aangeeft dat ik moet, voeg ik de daad bij het woord en lig aansluitend een halfuur met mijn benen in de lucht. Dit alles tot groot ongenoegen van manlief. Mijn klapperende eierstokken en wapperende ovulatietesten zijn niet bepaald lustopwekkend en sporen hem in het geheel niet aan tot een zinderende vrijpartij. Die is voor hem veranderd in een doelgerichte daad waarbij hij onder zware druk moet presteren. Falen is daarbij uitgesloten.


Tot overmaat van ramp blijft de omgeving me elke maand samenzweerderig vragen of ‘het al raak is’ en ‘of ik al iets voel’. Als ik ontkennend antwoord, krijg ik vervolgens een blik toegeworpen die zelfs Doutzen Kroes het gevoel zou geven een loser te zijn. Gelukkig hebben ze wel allemaal fantastische tips voor me. Ik moet er vooral niet teveel mee bezig zijn en het gewoon van me afzetten. Wat een briljant advies! En ook zo makkelijk uitvoerbaar.


Het lezen van diverse fora brengt ook weinig goeds. En wat een rare praat op zo’n forum. Vrouwen hebben het over hun NOD (Niet Ongesteldheid Dag) en in plaats van het hebben van gemeenschap, wordt er bij deze dames thuis ‘geklust’. Ik werd er chagrijnig van en heb vorige maand besloten het onderwerp voortplanten even te laten rusten.


Wat uiteraard een onmogelijke en onhaalbare opgave bleek te zijn. En toen ik zojuist tijdens het opruimen een verdwaalde zwangerschapstest tegenkwam, heb ik eroverheen geplast. Zomaar. En omdat het vandaag mijn NOD is.

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *