Door: Linda Woudstra

‘Ik kan hierbij al mijn kwaliteiten inzetten’

Nieuws / 4 maart 2008 / Linda Woudstra

ZAANDAM Gertrude van der Zee: ‘Regionale Regeltante’, toen ik die omschrijving las, dacht ik direct dat ben ik! Tijdens gesprekken met mensen over mijn toekomst en mijn carrièremogelijkheden kwam steeds het woord regelnicht naar boven.` /n /n


`Dat is ook de rode draad in mijn werkzame leven. De spin in het web, duizendpoot, de spil van een organisatie… dat soort zinnen passen goed bij mij. Ik hou van organiseren, van plannen, van structureren. Het overzicht hebben en me met veel dingen bemoeien, ja dat hoort er ook bij…
Van huis uit ben ik eigenlijk logopediste. Ik heb de vierjarige HBO-studie afgerond en ben daarna ook als logepediste aan de slag gegaan in het basis- en speciaalonderwijs. Leuk vak. Heel fijn om kinderen vooruit te zien gaan. Toen belandden we privé in een heel zware periode en stopte ik met werken. Na zes jaar ‘werkpauze’ wilde ik toch graag weer aan de slag. Onze twee kinderen naar school, er ontstond wat meer rust. Ook in mijn hoofd was er weer ruimte voor nieuwe plannen en initiatieven. Begeleider in de zwakzinnigenzorg (tegenwoordig mensen met verstandelijke beperking genoemd) werd het nieuwe pad. Ik werkte in gezinsvervangende tehuizen. Helaas kon ik niet als leidinggevende aan de slag omdat ik geen gerichte opleiding in deze sector had.’


Lastige combinatie

‘Dus toch weer achter de boeken. Ik ging weer studeren. HBO verpleegkunde, een zware belasting, maar wel heel leuk. Raar, ik was al in de veertig en zat weer braaf in de collegebanken. Het studeren ging me goed af. Hoge cijfers gaven me veel zelfvertrouwen. Ik was best onzeker of ik het nog zou kunnen. Gelukkig viel dat reuze mee. Toch kwam er een kink in de kabel. Helaas bleek na anderhalf jaar dat ik de combinatie werken, studeren en een gezin niet kon volhouden. En ik moest de studie combineren met een druk gezin. Verpleegkunde vraagt ook veel van je lichaam. Ik maakte vaak weken van 70 uur. Een volledige baan, 12 uur reistijd, een gezin, de huishouding, kids naar sportclubs brengen en niet te vergeten heel veel studietijd… De motivatie was er zeker, maar het lukte niet. Met pijn in mijn hart nam ik de beslissing om te stoppen.’
 
Geïnteresseerd in gezondheid

‘Ja en toen zat ik. Wilde wel graag weer aan de slag, maar wist niet goed hoe. Ben gelukkig positief van aard en had ook duidelijk de behoefte om iets te doen. De opleiding voor gewichtsconsulente was een logische keuze. Ik kon een eigen praktijk beginnen, eigen baas zijn. Dat past goed bij mij en is prima te combineren met een gezin. Ik was altijd al geïnteresseerd in voeding en gezondheid en andere mensen helpen met het verbeteren van hun gewicht is een leuke klus. Ik kan mijn praktijk vormgeven vanuit mijn eigen huis, op uren dat het mij uitkomt. Helaas zijn niet alle mensen in de Zaanstreek snel in het accepteren van nieuwe ondernemingen. Ze zijn soms wat negatief als het gaat om nieuwe ontwikkeling. Redelijk star en afwachtend, dat kan je wel zeggen. Maar gelukkig geldt dat niet voor alle Zaankanters! Adverteren heeft hier in de regio niet zoveel zin, is mijn ervaring. Mond-tot-mond reclame is het enige dat goed werkt. Mensen moeten je eerst kennen en wennen aan hetgeen je doet.  En dat gaat hier niet zo snel. Dat speelt me nog steeds parten bij het uitbouwen van mijn eigen praktijk. Daarom ging ik ook op zoek naar een bijbaan en zo kwam Regeltante in beeld. Het grappige is dat ik net regelnicht als woord had gekozen om mijn kwaliteiten te omschrijven. Dat kon dus geen toeval zijn, dacht ik. Ik wilde niet meer terug in de zorgsector, wel graag een beetje eigen baas, veel contact met mensen en niet alleen maar administratieve werkzaamheden verrichten. Dat kan ik allemaal invullen als Regionale Regeltante… Ik kan hier alle opgebouwde vaardigheden en vergaarde kennis uit het verleden in kwijt. Ik heb er zin in en heb veel ideeën voor de toekomst! Ach, en de mensen hier in de Zaanstreek leren me wel kennen en waarderen! Want Regeltante heeft hen iets goeds te bieden.’  

 

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *