Door: Linda Woudstra

FNV: Euro extra redt kinderopvang

Nieuws / 31 mei 2010 / Linda Woudstra

Werkgevers en werknemers moeten ieder 1 euro per maand extra betalen als investering in de kinderopvang. Dat voorstel doet FNV-voorzitter Agnes Jongerius vanavond tijdens een debat over de kinderopvang.


De maatregel levert jaarlijks 170 miljoen euro op. Volgens de Taskforce Kinderopvang en het CPB is dat genoeg om de plannen te realiseren die de Taskforce eerder presenteerde.

 

Lees hele artikel van trouw.nl: FNV: Euro extra redt kinderopvang >>

 

Bron: Trouw, 31 mei 2010

 

 

Politieke partijen tonen in verkiezingsprogramma’s geen lef

Integratie kinderopvang en onderwijs moet slimmer en beter!

In de Rode Hoed Amsterdam

 

Datum: maandag 31-05-2010

Zaal: Grote Zaal

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: € 10,- en € 9,- (CJP/studenten/Stadspas/65+)

 

Geen enkel Europees land kent zo’n versnipperd stelsel van werk, onderwijs en kinderopvang als Nederland. Een versnipperde dag van school en kinderopvang, sport, muziek en spel betekent maar al te vaak een onrustig bestaan voor zowel ouders als kinderen en een klimaat waarin kinderen zich niet optimaal kunnen ontwikkelen. Dat moet slimmer en beter.

De Taskforce Kinderopvang/Onderwijs stelt voor om kindcentra op te zetten waarin opvang en school, sport en spel voor 0- tot 12-jarigen samengaan. Dit integrale model is financieel en bestuurlijk haalbaar. De politiek moet dan wel duidelijke keuzes durven maken. De verkiezingsprogramma ’s voor 9 juni zijn wat dat betreft nog niet erg hoopgevend.


Wie daadwerkelijk oplossingen zoekt voor de problemen in de toekomst, zoals de vergrijzing en arbeidsmarkttekorten, durft nu keuzes te maken, ook voor het benutten van alle talenten voor de toekomst. De volgende deskundigen/politici nemen deel aan het debat: Ina Brouwer (voorzitter Taskforce), Janneke Plantenga (hoogleraar economie Universiteit Utrecht), Joop Schippers (hoogleraar Arbeids- en Emancipatie-economie Universiteit Utrecht), Sweder van Wijnbergen (hoogleraar macro-economie Universiteit van Amsterdam), Agnes Jongerius (voorzitter FNV), Kete Kervezee (voorzitter PO-Raad), Corrie Noom (wethouder Zaanstad),Pia Dijkstra (kandidaat Tweede Kamerlid D66/voorzitter Taskforce DeeltijdPlus),Ineke van Gent(GroenLinks), Sharon Dijksma (oud-staatssecretaris van Onderwijs en kandidaat-kamerlid voor de PvdA), en anderen.


Gespreksleider: Lennart Booij

Organisatie: Taskforce Kinderopvang/Onderwijs i.s.m. De Rode Hoed

 


 

 

 

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *