Door:

‘Elke stem helpt Stichting Baby Hope verder’

Nieuws / 14 december 2010 /

Elles Veltman uit Emmen is één van de tien genomineerde Goede Doelen Moeders 2010. Het goede doel waar zij zich al jaren voor inzet, is de Stichting Baby Hope. Wie wil dat Elles Veltman de verkiezing wint, kan vanaf 16 december op haar stemmen via de website van Lof Magazine.

De verkiezing is in het leven geroepen omdat de redactie van Lof veel verhalen ontvangt over bijzondere vrouwen die zich inzetten voor goede doelen. Daarom is besloten om tien van deze inspirerende vrouwen én hun goede doelen in het zonnetje te zetten. De lezers kunnen aansluitend via http://www.lofmagazine.nl/ stemmen op het goede doel dat hen het meeste aanspreekt. Lof Magazine steunt het winnende goede doel gedurende het gehele volgende jaar: nieuwe abonnees kunnen vijf euro van het abonnementsgeld laten doneren.


Over Elles Veltman


Stichting Baby Hope, het goede doel van Elles Veltman (1984), is één van de kanshebbers voor deze welkome, financiële ondersteuning. Elles is ondernemer, moeder van Eva (6) en Jamie (3) en werkt al jaren als vrijwilliger voor de Stichting Baby Hope. Deze organisatie zamelt restanten van kraampakketten in om zo kraamprojecten in arme landen te ondersteunen. Toen Elles na haar eigen zwangerschap een deel van haar kraampakket niet had gebruikt en het zonde vond om dit weg te gooien, kwam ze via-via in contact met de stichting en besloot ze om zich als vrijwilliger aan te melden.


“Hier in Nederland is het heel normaal dat je als kraamvrouw zo’n pakket krijgt. In veel andere landen is dat helaas niet het geval. Daarom is het belangrijk dat moeders die spullen uit hun kraampakket over hebben, contact opnemen met mij of één van de andere vrijwilligers. Alles wat wij inzamelen wordt weer gebruikt in nieuwe kraampakketten voor projecten over de hele wereld. De bijdrage die wij kunnen krijgen van Lof Magazine is daarbij meer dan welkom, omdat de stichting geheel afhankelijk is van giften. Elke stem op mij helpt Stichting Baby Hope dus verder.”


Meer lezen over Elles’ drijfveren om Stichting Baby Hope te helpen, kan vanaf donderdag 16 december op http://www.lofmagazine.nl/.


Over Stichting Baby Hope


Stichting Baby Hope is betrokken bij kraamprojecten in Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Het voornaamste doel is om de hygiëne tijdens bevallingen te vergroten om zo het aantal kraamsterftes terug te dringen. De stichting werd in 2003 opgericht door een moeder die haar ongebruikte kraampakket niet wilde weggooien en is in zeven jaar uitgegroeid tot een netwerk van meer dan tweehonderd inzamelpunten door heel Nederland.De stichting ondersteunt inmiddels veertien kraamprojecten in elf landen.


Om kraamvrouwen en baby’s in ontwikkelingslanden zo goed mogelijk te kunnen helpen, sluit Stichting Baby Hope aan bij betrouwbare projecten van andere hulpverleningsorganisaties. Deze organisaties moeten aan een aantal criteria voldoen. Zo moeten ze onafhankelijk en lokaal opereren, zodat het zeker is dat de kraampakketten op de juiste plaats terecht komen. Ook betrokkenheid van lokale organisaties is een randvoorwaarde: op deze manier wordt er draagvlak gecreëerd vanuit de lokale bevolking, waardoor de continuïteit van het project wordt gewaarborgd.


Meer informatie over de Stichting Baby Hope is te lezen op http://www.stichtingbabyhope.org/

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *