Door: Linda Woudstra

Doe mij maar een organizer cadeau!!!

Nieuws / 13 december 2011 / Linda Woudstra

Verzuchten vrouwen met regelmaat. Zichzelf wat hulp gunnen, ho maar! Ze moeten alles zelluf doen. Lees de column van Suzanne hier!


Ik las onlangs: ‘Burgers verlangen steeds meer naar extra tijd en ruimte.’ Maar hoe creëer je zoiets als je ondergedompelt bent in de waan van de dag? Nu met de feestdagen is de rust helemaal ver te zoeken natuurlijk. Maar de ‘normale’ werkweken kunnen er ook wat van: de broodtrommeltjes verantwoord vullen, je werkkleding kek om op het werk niet uit de toon te vallen, het eten op tijd op tafel, de voetbalclub, ballet enz… En wie moest er ookweer een cadeautje? Oh ja, het vriendje van kindlief, je schoonmoeder en vriendin X is over twee dagen jarig. Even snel iets ‘origineels’ bedenken. Hellup hellup hellup!


In Amerika weten drukke vrouwen wat te doen. Ze bellen een professional organizer. Een organizer brengt namelijk structuur aan in alle prioriteiten, een tijdschema erbij en lucht ontstaat. Tuurlijk moeten er wel keuzes gemaakt worden. Een mens kan wel alles willen maar iedereen weet dat dat niet kan. Er zitten tenslotte maar 24 uur in een dag en is het niet heerlijk als je in die 24 uur ook even lekker met de beentjes omhoog een boekje mag lezen? Of met een koptelefoon naar je favoriete muziek kanluisteren? Daar wordt een mens vrolijk van! Dan kun je daarna weer vrolijk in de pannen duiken.


Dat keuzes maken is wel een ding tegenwoordig. Er is zoveel te kiezen! Op ieder vlak. Lang leve internet en alle bladen waarin we continue prikkels krijgen toegediend. Over verre mooie reizen, heerlijkemediterrane gerechten, nieuwe ‘work-outs’, diëten. Allemaal proberen natuurlijk. Life live to the fullest!


De Amerikanen dus. Die schromen niet om hulp in te schakelen. Of het nou gaat om het onder de loep nemen van het weekschema, de tijd & energie slurpers of het inregelen van hun huishouden. Ze werken hard dus why not? Ze hebben een behoefte, in die behoefte wordt voorzien, voila!


Zijn we te streng voor onszelf?

Nederlandse vrouwen groeien wat complexer op. Ze willen het liefst geen ‘vuile was’ buiten hangen. En daarbij; als de buurbrouw kan werken, kinderen krijgen en er strak en kek uit blijven zien, dan moet jij dat ook kunnen, toch? Op de één of andere manier zijn Nederlandse vrouwen het liefst streng voor zichzelf. Daar zijn vele verklaringen voor. Maar wanneer is het voor jougoed genoeg? Of even te veel van het goede of drukke? Mag je even je snor drukken? Of een beetje rustiger rennen?

Gelukkig kent Nederland inmiddels ook een netwerk aan professional organizers waarvan ondergetekende er één is. Heerlijk werk want wanneer iemand ruimte gaat voelen, of dat nou is in huis, in het huishouden of in de weekindeling, dan ontspannen mensen vrijwel direct zichtbaar. Lucht!


Dus: prop een briefje in manlief z’n broekzak met jouw ultieme cadeau-wens: een organizer. Een mens moet zichzelf toch af en toe wat gunnen.

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *