Door: de redactie

Bussemaker stimuleert samenspel zorgverleners

Nieuws / 6 november 2009 / de redactie

Staatssecretaris Bussemaker heeft vandaag in Sneek aangekondigd dat zij de samenwerking tussen mantelzorgers, vrijwilligers en professionals gaat verbeteren.


Dit doet ze door meer bekendheid te geven aan 'respijtzorg', door zorginstellingen te stimuleren, door mantelzorgers goed te betrekken bij de zorg voor hun naaste en door een handreiking te ontwikkelen voor de inzet van vrijwilligers in zorginstellingen.

 

Dit staat in de brief “Naast en met elkaar” over de relatie tussen informele en formele zorg die Bussemaker vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 

Om een goede relatie tussen de formele en informele zorg te bereiken noemt de staatssecretaris een aantal uitgangspunten. Zo moeten mantelzorgers en vrijwilligers goed en tijdig worden ondersteund, mensen moeten tijdig zorg vragen én krijgen en mantelzorgers moeten tijdig hulp vragen.

 

Mantelzorg is één van de speerpunten in het beleid van staatssecretaris Bussemaker. Zij sprak daarover vandaag in Sneek met acht samenwerkende Wmo gemeenten in Zuidwest Friesland tijdens de ‘Wmo en route’ over Welzijn nieuwe stijl.

 

Brief Bussemaker


Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, 27 okt '09

 
 

Reacties zijn gesloten.