Door:

Au pair in Washington DC

Nieuws / 16 juni 2011 /

Afgelopen maanden hebben wij intensief gezocht naar een geschikte au pair voor een Nederlands gezin in Amerika met een zoontje met het syndroom van Down. Wat blijkt? En passant schrijft moeder ook nog even een boek over haar leven in Amerika, het komt op 17 september uit.


Samen met andere kinderen-waar-wat-mee-is mag Daniël in de grote arena van de Houston Rodeo. Hij krijgt een cowboyhoed op, waar z’n blonde haar net onder uit steekt, rijdt een rondje op een westernpaard, mag met een lasso gooien, geitjes aaien, op de namaakstier die echt beweegt…’

Silvie en Harro verhuizen met hun drie zonen naar Houston in Texas en kijken hun ogen uit. Rodeo’s, snelwegen, winkels, alles is groter dan groot. Ze leren de stad van de andere kant kennen als blijkt dat Daniël, de middelste zoon met het syndroom van Down, er met open armen wordt ontvangen.


In dagelijkse verhalen beschrijft Silvie op luchtige toon hoe haar Nederlandse gezin een plek vindt tussen de cowboys. Ze verwondert zich over het gebrek aan historie en de gereserveerde vriendelijkheid van de Texanen met hun voorliefde voor baseball en grote steaks. Ze schudt haar hoofd om Simeon, de jongste van de drie die er zo z’n eigen mening op na houdt. Ze is vol bewondering voor Daniël die zonnig in het leven staat en bezorgd om Julian, die zich moedig stand houdt op zijn nieuwe school. Ze vertelt over haar leven als schrijfster en ‘vrouw van’ en laat zien hoe het drukke huishouden blijft draaien ook al gaat de vaatwasser kapot en is er weer eens een kind ziek.


Silvie Warmerdam (43) woont met haar gezin in de VS, waar ze haar eigen tekstbureau runt. Naast redigeer- en vertaalwerk, schrijft ze voor de Down+Up, het kwartaalblad van de Stichting Downsyndroom en blogt ze dagelijks op de site van Lotje&co, een stichting voor en door ouders van zorgintensieve kinderen. Blonde Haren onder een Cowboyhoed is haar debuut.

 

Je vindt haar werk online via www.warmerschrijven.com.

 

Verschijnt 17 september 2011.

 

Klik hier om het boek alvast te bestellen

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *