Door:

Annemie Schuitemaker

Nieuws / 1 juli 2007 /

Sinds mei 2003 coacht Annemie Schuitemaker (samen met 38 coaches van Career& Kids) moeders, en gelukkig ook steeds meer vaders, zodat ze werk en gezin met zo weinig mogelijk stress en zo veel mogelijk plezier alle ballen in de lucht kunnen houden.
  

 

1 Bal in de lucht houden is makkelijk, 2 lukt ook nog wel, bij 3 wordt het moeilijker en bij 4…. Oefening baart kunst maar keuzes maken is ook belangrijk. Hoe zit het met je BV Werk, je BV Thuis en je BV ik (vooral die laatste wordt nogal eens vergeten door vrouwen). Wat wil je echt, hoe en welke hulptroepen kun en wil je aanboren?

 

Toen ik startte in 2003 had ik nooit verwacht dat het zo'n succes zou worden, dat de vraag vanuit het bedrijfsleven, particulieren maar ook vanuit de overheid zo groot zou zijn. We verzorgen veel incompany workshops Werk en gezin combineren, maar ook individuele Career & Home Coaching voor vrouwen die zijn uitgevallen. Die de bal werk letterlijk niet meer in de lucht konden houden.

Hoe hou je alle ballen in de lucht?

Daarvoor geeft Schuitemaker 5 gouden regels om werk en gezin goed te kunnen combineren:

1. Maak keuzes. Wat wil je echt? Als je 80 bent kun je de klok niet meer terug draaien! Maak keuzes welke ballen je in de lucht wilt houden, 15 tegelijkertijd lukt je echt niet!


2. Kijk en voel je energie. Wat geeft en wat kost je energie? Zorg dat je 80% van je tijd bezig bent met zaken die je energie geven. Bijvoorbeeld ga hardlopen als je dat energie geeft, ga even in bad, doe werk dat je echt laat glimmen!


3. Communiceer duidelijk en helder. Zeg wat je wilt zeggen. Nee, tegen een ander is Ja tegen jezelf. En visa versa.


4. Delegeer. Niet alle apen hoeven op JOUW schouders te zitten


5. Plan. Een calamiteit is een calamiteit, als die niet gepland is. En Tijd is prioriteit, tijd voor jezelf, tijd voor elkaar. En een 7 is ook goed, niet alles hoeft een 9 te zijn.


Toch is het nog een taboe om toe te geven dat een carrière en kinderen lastig zijn te combineren, volgens Annemie Schuitemaker.


‘Onderkennen dan het lastig is, is een begin om het probleem ook echt aan te pakken. Maar er is meer voor nodig om tot een oplossing te komen. Het is tijd dat iedereen de koppen letterlijk bij elkaar steekt; werkgevers, werknemers, beleidsmakers, kinderopvang etc. Er wordt te veel gesproken en te weinig gedaan; te veel vanuit 1 gezichtspunt, alle oplossing die er zijn op macro, meso en micro niveau moeten nu eindelijk eens bij elkaar komen en omgezet worden tot CONCRETE actie punten.'


Op de vraag waarom zij haar nek uitsteekt zegt Annemie: 'Omdat iedereen een
missie of passie heeft; de mijne is dit onderwerp; ik wil dat er iets gaat veranderen, dat is MIJN ding, iets waarop ik terug wil kijken als ik 80 ben en voor de deur van het bejaardentehuis zit. Ik wil dan tegen mezelf kunnen zeggen; Schuitemaker weet je nog, je hebt mee geholpen Nederland een enorme schop onder zijn kont gegeven, toen kwam iedereen in beweging.


En daarom is ze bezig met het opzetten van de Stichting Carrière & Kinderen in samenwerking met HoeZo congresorganisatie. In 2007 zullen ze diverse bijeenkomstenen organiseren over dit onderwerp met als klap op de vuurpijl, het beurscongres Carrière & Kinderen: het eerste nationale evenement gehouden, met en voor werkende ouders in het najaar 2008.


Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen mbt de Stichting en de bijeenkomsten? Wil je informatie over de diensten en de 5 Gouden Tips van Career & Kids?

Mail dan naar info@careerandkids.nl of bel 0800 – 0201060 (gratis) www.careerandkids.nl

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *